Dankbaarheid en lichtheid kunnen niet los van elkaar.

Als je oprecht dankbaar bent voor dit moment, ervaar je je leven als licht.

Een dankbaar mens straalt ook licht uit, anderen zien en voelen dat.

Het geheim? Weten dat je zelf de creator van je leven bent, zelf invloed hebt door middel van je energiestroom en daardoor dus oprecht dankbaar kunt zijn voor je leven.

 

Dit is het vierde en laatste artikel uit de serie hartkwaliteiten. Misschien wel één van de meest basale hartvaardigheid is dankbaarheid.

Als je loopt te mokken, het idee hebt dat het leven tegen je is, je lijden ervaart en ontevreden bent met hoe het nu gaat, heb je de energie-les nog niet begrepen.

Datgene wat je energetisch uitstraalt komt namelijk met dezelfde vaart naar je terug. Op die manier creëer je je eigen werkelijkheid.

Ondankbaarheid is dus een mindset en je kunt die vrij simpel aanpakken. Ben je niet tevreden met je huidige leven? Doe er dan wat aan en begin bij datgene wat je uitzendt. Soort zoekt soort, oftwel: energetische frequenties trekken dezelfde energetische frequenties aan. Ondankbaarheid is een lage energie, je hoeft niet lang naar het antwoord te zoeken op de vraag wat je naar je toetrekt met een ondankbare houding.

 

Je doet het zelf

Als je mij bovenstaande 10 jaar (wat zeg ik … misschien wel 3 jaar) geleden gezegd zou hebben, zou ik misschien wel boos geworden zijn. Ik was namelijk helemaal niet dankbaar voor hoe mijn leven ging en ervoer mijn leven als best wel zwaar. Maar ik had nog nooit gehoord van het feit dat ik zelf daar wel eens een hele grote rol in zou kunnen spelen. Wat een eyeopener en wat een transformatie toen ik de werking van energie begon door te krijgen.

Je bent het zélf die je eigen geluk in de weg staat, je bent het zélf die ervoor zorgt dat je leven niet licht, maar zwaar is.

Verander je daarmee 1 2 3 je omstandigheden? Nee natuurlijk niet. Maar de meest wezenlijke verandering vindt wel plaats, en dat is hoe je ermee omgaat. Die verandering van mindset verandert op den duur wel degelijk je omstandigheden. Want zo werkt de wet van aantrekking: waar je je op focust met je aandacht, verschijnt in je realiteit. Wat weer tot gevolg heeft dat je je zo intens dankbaar kunt voelen, alleen al om het feit dat je zélf invloed kunt uitoefenen op jouw realiteit.

Om me heen zie ik het tegenovergestelde. Of eigenlijk zeg ik dat niet goed, want de werking is exact hetzelfde. Alleen heeft men geen idee hoe de wet van aantrekking werkt. Wat tot gevolg heeft dat men focust op datgene wat men niet wil, eigen ellende én andermans ellende wordt dagelijks uitgebreid uitgeplozen, zo adem je als het ware negativiteit, … met als gevolg dat het leven als zwaar ervaren wordt. Niet gek lijkt me, want het leven is inderdaad geen peuleschilletje als donkere dreigende donderwolken als het zwaard van Damocles dagelijks boven je hoofd hangen. Ik herken feilloos als mensen volharden in hun slachtofferrol, ervaringsdeskundig als ik ben.

 

Levenslessen

Des te dankbaarder ben ik dat mijn ogen opengingen, dwars door de helse crisis heen. Het leven geeft ons lessen met maar één doel: open je ogen en ga de lichtheid en schoonheid van het leven weer zien.

De meeste mensen lopen nog rond met een laag bewustzijnsniveau, voelen zich slachtoffer van het leven en trekken op die manier ook heel veel ellende naar zich toe of doen het anderen aan. Maar gelukkig is er een shift gaande en worden steeds meer mensen wakker, waarmee hun bewustzijnsniveau stijgt. Zo ontstijg je je slachtoffergedrag en word je meester over je eigen mind, gevoel en emoties.

Je ademt dankbaarheid en je leven wordt licht!

Dankbaarheidsoefening:

Benoem ‘s morgens voordat je opstaat 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Doe dit ‘s avonds ook voordat je gaat slapen. Hoe klein ook en schijnbaar onnozel, benoem het. Er is altijd íets te bedenken waar je dankbaar voor kunt zijn, al is het maar je warme bed …

Hiermee switch je je mindset naar een positieve vibe, waarmee je beter in je vel komt te zitten en vervolgens meer licht uitstraalt.