Glimlach eens wat vaker … en niet alleen in de spiegel van de kapper.

Geef je lach aan een vreemde, maar vergeet vooral niet naar en vooral óm jezelf te lachen.

Help je mee om van de wereld een liefdevollere plek te maken?

 

In het artikel ‘Balans van binnenuit’ hebben we gezien dat hartkwaliteiten ervoor zorgen dat we in balans komen. Ons hart is namelijk het middelpunt van onze 7 energiecentra en daarmee het chakra dat de hele boel in balans houdt. De onderste drie chakra’s zijn er om je te verbinden met de aarde, je persoonlijkheid en het materiële en de bovenste drie chakra’s om je te verbinden met het hogere, je wijsheid en zingeving. Alle energieën zijn even belangrijk, dienen om ons leven van de broodnodige input te voorzien, maar ze moeten wel in balans zijn.

We hebben gezien dat veel mensen leven vanuit hun onderste drie chakra’s, sterk gericht op wat zichtbaar is, hoe ze overkomen (ego) en het materiële goed.

Helaas zie ik ook om me heen dat het daarmee ophoudt, wat eigenlijk er op neerkomt dat het hartchakra op slot zit en dat de toegang tot de andere helft van je vitale levensenergie geblokkeerd is.

De energie kan niet verder omhoog, er is geen verbinding met je compassievolle hart, je spreekt je niet meer uit (keelchakra) en je bent al helemaal niet verbonden met je intuïtie en hogere wijsheid. Je hebt geen idee wat je met zoiets als intuïtie aan moet…

 

Stille rust en vriendelijkheid

In dit artikel gaan we de eerste hartkwaliteiten nader bekijken: stille rust en vriendelijkheid. Het beoefenen van deze eigenschappen brengt zoveel moois met zich mee, er schuilt zo’n grote wijsheid in. De wereld wordt geheid een liefdevollere en aangenamere plek als velen deze hartkwaliteiten bewust gaan inzetten.

Als er geen vrede van binnenuit gevoeld wordt, is een uitstraling van rust en vriendelijkheid ver te zoeken. Ik zeg bewust ‘van binnenuit’, want alleen in een rustige omgeving zijn, in de natuur of waar dan ook, is niet genoeg om deze hartkwaliteit je eigen te maken. Natuurlijk draagt het wel een steentje bij, maar het is geen basis.

Echte vrede komt van binnenuit en pas dan ben je in staat om échte rust en oprechte vriendelijkheid uit te stralen.

 

Acceptatie

Hoe kom je aan die innerlijke vrede? Dat heeft alles te maken met het accepteren van je leven zoals het is. En ga nou niet direct in het verweer met ‘ja-maars’, want dan kom je nooit op het punt van diepe vrede. Laat alle ‘ja-maars’ voor wat ze zijn, parkeer ze even met een zak chips op de bank, maar laat je er niet door afleiden.

Acceptatie dus. En acceptatie heeft niets te maken met goedkeuring of instemming. Je leven accepteren zoals het is heeft te maken met een helikopterview: alles is je gegeven om van te leren. Jouw hele leven staat in het teken van groeien en dat kun je simpelweg niet als je geen weerstand ervaart. De leeuwen en beren, the good en the bad guys, heb je dus nodig om te groeien. Niet wegkijken, wegrennen en wegmoffelen, maar zeggen: ‘dank je wel, dankzij jou word ik meer mens, word ik volwassen, leer ik mijn eigen keuzes te maken, word ik wijs en zelfstandig’.

Als je accepteert wat je niet kunt veranderen en verandert wat je niet kunt accepteren, kom je in balans.

Dit accepteren in praktijk brengen, kan alleen als je vrede van binnenuit ervaart. En omgekeerd is het ook waar: vrede van binnenuit kun je alleen ervaren, als je acceptatie van jezelf, je leven en van anderen in praktijk brengt.

En dan ga je stralen! Rust, eenvoud, compassie, onvoorwaardelijke liefde, vriendelijkheid, zorgzaamheid, wijsheid en zelfstandigheid. Je laat je niet meer omver blazen en je waait niet langer met iedereen mee. Je weet wat jouw wijsheid is, waar je voor staat en dat straal en spreek je uit. En dat is geen arrogantie (dat is het ego wat z’n zak chips leeg heeft en van de bank afkomt), maar dat is vastberadenheid, stevigheid en een diepe rust.

 

Glimlach vaker

Ik hou ervan als ik een onbekende in een winkel tegenkom, onze blikken elkaar ontmoeten en ik een glimlach krijg. Maar helaas, het is sporadisch. Iemand aankijken, wat dus betekent dat je de ander ziet in de goede zin van het woord, is eerder uitzondering dan regel.

En juist dat wegkijken, in jezelf gekeerd zijn, een ander niet de moeite waard vinden om minimaal oogcontact te hebben, is zo ten voeten uit de derde dimensie. Daar draait alles immers om ‘ik’, als mijn ego maar aandacht krijgt, maar de ander … boeit me maar weinig. (lees ook het artikel ‘Wat is er gaande?’)

Dus een kleine wijziging in je gedrag kan een cadeautje zijn in het leven van een ander. Want wie weet ben jij de enige, de eerste en de laatste, waar hij of zij op zo’n dag contact mee heeft. Wie weet, maak jij gewoon simpelweg hét verschil!

When I am down, and, oh, my soul, so weary

When troubles come, and my heart burdened be

Then, I am still and wait here in the silence

Until you come and sit awhile with me

You raise me up, so I can stand on mountains

You raise me up to walk on stormy seas

I am strong when I am on your shoulders

You raise me up to more than I can be¹

Wat kan het ons leven richting geven en goed doen als iemand ons helpt onszelf te overstijgen en het beste in ons naar boven haalt.

 

Lach om jezelf

Glimlach ook eens wat vaker naar jezelf. Maak niet zo’n big story van een voorbijvliegende emotie, ga er niet gelijk een verhaal van maken. Maar glimlach gewoon: ‘hoi, ja ik heb je gehoord en gezien’, zoiets.

Om je eigen serieusheid glimlachen, maakt je leven zoveel lichter. Want lieve mensen, we nemen het leven véél te serieus. Zie het leven als een spel, zie jezelf en de ander als een pion in het spel die zijn rol vervult, … en vanzelf ga je glimlachen. Zo serieus is een spelletje toch ook weer niet? Als het maar ter vermaak en ter lering is … en dat laatste is toch wat we hier komen doen?

Just smile and don’t take your life too seriously.

Geloof maar dat zo’n uitstraling impact maakt. Want alles is energie, dus jouw uitstraling ook. En ja, er zullen mensen op afknappen, die zitten helaas op een andere frequentie. Maar er zullen ook mensen door beïnvloed worden en aanhaken.

Straal, glimlach en wees vriendelijke en verdraagzaam. Alleen zo vind je rust en vrede, alleen zo shift je zelf én de wereld om je heen van 3D naar 5D en alleen zo leef je van binnenuit!

 

¹ Songtekst by Brendan Graham – Secret Garden