Alles en iedereen bestaat uit energie.

Energie is trilling en deze vibratie trekt dezelfde vibratie aan.

Denk aan de afstemming van een radiostation, de werking van een magneet of gewoon de alom bekende uitspraak ‘soort zoekt soort’.

Dit is in een notendop de basis van de wet van aantrekking. Geen wollige hocus pocus of  spiri-wiri-taal, maar kwantum fysica begrijpelijke uitgelegd.

Zodra je dit gaat geloven (“je gaat het pas zien als je het doorhebt…”¹), pas je voortaan wel op waar je aan denkt. Je kijkt wel uit waar je aandacht aan geeft, wat je bespreekt, wie je spreekt, waar je over zit te dagdromen, waar je naar kijkt of wat je luistert. Je let voortaan wel op welk boek je pakt, wat je leest en wat je opschrijft. Of waar je je bevindt, waar je woont, waar naartoe je op vakantie gaat, welke bijeenkomst je bezoekt of waar je werkt.

Ik bedoel maar te zeggen: trilling trekt soortgelijke trilling aan.

Dus energie met een lage trilling, trekt energie met een lage trilling aan.

En omgekeerd is het ook waar: hoge frequenties trekken hoge frequenties naar zich toe.

Met beide benen op de grond

Kan je altijd ontkomen aan personen of plekken met een lage energietrilling? Moet je je dan afzonderen op een berg alleen? Nee natuurlijk niet, je staat met beide benen in de Hollandse klei, met je voeten in de aardse modder. Ik zou soms wel wíllen opstijgen, gillend gek als ik kan worden van modder aan m’n voeten, maar dat gaat helaas niet lukken.

Wel kun je je best doen om je eigen frequentie hoog te houden, waardoor je niet gaat resoneren met lagere frequenties.

Op die manier hebben lage vibraties geen vat op jou, je stemt je er gewoon niet op af. Zo kun je plekken, mensen, boeken, films, etc. vermijden waarbij je merkt dat je omlaag gezogen wordt.

En mocht dat laatste toch gebeuren, wat bijna onvermijdelijk is als je je dagelijks tussen de mensen begeeft, is het zaak om (vooraf of achteraf) genoeg tijd vrij te maken om ‘op niveau’ te komen en te blijven. Ga daarvoor iets doen waarbij je ontspant, jij je goed gaat voelen, je stemming positief beïnvloed wordt of je fysieke gestel oplaadt. Dat kan voor iedereen wat anders zijn. Zo werkt voor mij mediteren en Reiki heel goed, maar ook douchen, wandelen, een goede podcast luisteren of een heerlijk boek lezen werken ook helend.

Ook helpt het om je tijdens een ‘ontmoeting’ met lage frequenties je te blijven afstemmen op hartkwaliteiten, zoals dankbaarheid en compassie.

Je helpt jezelf om positief te blijven denken, ondanks de angstverhalen die je bijvoorbeeld op dat moment aan moet horen.

Ander level

Maar wat is er nou zo erg aan lage energieën? Waarom zou je je moeten beschermen of ze zoveel mogelijk vermijden?

Sowieso is er helemaal niks ‘ergs’ of ‘verkeerds’ aan, het is simpelweg een ander level. Niet goed of fout, niet hoog of laag, het resoneert gewoon niet met jouw energieniveau.

Het wordt onprettig als jij je geblokkeerd voelt in een fijn, relaxed en mooi leven. Als jij hoge energiefrequenties uitzendt, bijvoorbeeld van liefde, overvloed en harmonie, krijg je geheid terug wat je uitzendt. Dus als jij je mooiste leven wilt leiden, zul je moeten zorgen dat je datgene uitstraalt waar ‘een mooi leven’ mee resoneert. By the way: wat de invulling van ‘jouw mooiste leven’ is, is uiteraard persoonlijk.

Omgekeerd is het dus ook waar: als jij je een slag in de rondte tobt, continue blijft herhalen wat ‘fout’ gegaan is in het verleden of in angst leeft over alles wat op het wereldtoneel of op je eigen persoonlijk leven zich afspeelt, is precies dat de vibratie die je uitzendt. Reken er dan maar op dat je daarvan meer zult zien in je leven.

Het is eigenlijk net zo simpel als de werking van wet van zwaartekracht, waar niemand aan twijfelt of die wel werkt: als je uit het raam springt, val je toch zeker ook niet omhoog?

Zo kan de wet van aantrekking zichzelf ook niet verloochenen: wat je uitstraalt, trek je naar je toe.

Alles is namelijk in principe al (in energievorm) aanwezig, maar wacht totdat het aangetrokken wordt.

Je gelooft het of niet

Je kunt er ook voor kiezen om deze, misschien voor jouw wel té simpele theorie, gewoon niet te geloven. Je bestempelt het als zweverigheid of abracadabra. Ook prima, uiteraard aan jou de keus.

Maar realiseer je dat de wet evengoed wel werkt.

Ondertussen blijf jij worstelen met onopgeloste vragen, steeds terugkerende problemen in je leven, ziektes en ander ongemak, … en je hebt geen idee waarom het niet eens een keer beter gaat … dus ga je nóg meer de diepte in, laat je er nog een therapie of pilletje op los, vecht je nog harder tegen wat je niet wilt of je slaapt er nog een nacht niet van. En je belandt steeds verder in de vicieuze cirkel van, ja sorry dat ik het zeg, maar het is toch echt wel slachtoffergedrag. Je hebt echt geen idee hoe jouw rol er in dit geheel uitziet …

Ook voor mij is dit een daily practice en sinds ik me hiervan bewust ben, is er zoveel veranderd in mijn leven.

Ik bedenk me nog wel een keer waar ik mijn aandacht op richt! 

 

 

¹ “Je gaat het pas zien als je het doorhebt” is een uitspraak van Johan Cruijff